Кардиопулс Блог

Прочитајте ги нашите најнови вести од компанијата или општите медицински вести. Слободно поставувајте прашања во коментари за секоја вест што ја сметате за интересна.

Модерни трендови во третман на срцеви заболувања

Модерни трендови во третман на срцеви заболувања

Нашето срце просечно чука 100,000 пати дневно, односно околу 35,000 000 пати годишно. Оваа совршена моќна, мускулна пумпа, го остварува циклусот на стегање и опуштање  непрекинато благодарение на сопствениот автоматизам на создавање и спроведување на електричните ...

Хипотиродизам и срце

Хипотиродизам и срце

Чувствувам тегоби во градите, брзо се заморувам... Одненадеж ми се појави покачен крвен притисок..Дали треба да ја проверам тироидната жлезда? Тироидеата е жлезда која го регулира целокупниот метаболизам на телото и промените во нејзината функција предизвикуваат...

Срцев удар, дали навистина може да се спречи?

Срцев удар, дали навистина може да се спречи?

Чувствувам отежнато дишење кога се движам... Ме разбуди болка во градите... Дали навистина можеме да го спречиме срцевиот удар? Срцевиот удар е најчеста причина за смртност во споредба со останатите срцеви заболувања, но и во однос на останатите болести воопшто....